5 uleiuri esențiale pentru piele și păr

81310-xl

Uleiurile esențiale au început să fie din ce în ce mai des folosite în rutina de îngrijire a pielii și părului. S-a demonstrat că uleiurile esențiale au proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene și antifungice dar și substanțe nutritive care mențin tegumentul și părul sănătos și frumos.
Iată care sunt uleiurile esențiale care nu trebuie să lipsească din rutina ta de înfrumusețare:

Uleiul esențial de arbore de ceai, pentru ten acneic
Acest ulei esențial de arbore de ceai este bun pentru prevenirea acneei și coșurilor. Pune într-un bol două picături de ulei de arbore de ceai, o lingură de argilă și două linguri de apă de trandafiri. Amestecă cele trei ingrediente, apoi aplică pe fața proaspăt spălată pasta obținută, masând prin mișcări circulare, blânde. Acest ulei acționează direct pe bacteriilor care provoacă apariția coșurilor.

Uleiul esențial de ylang ylang, pentru păr subțire
Ai părul subțire? Aici ai soluția. Amestecă 4-5 picături de ulei de ylang ylang cu 4-5 picături de ulei de ricin. Aplică soluția uleioasă pe păr, începând de la rădăcini și până la vârfuri. Las-o să acționeze 15-20 de minute, după care clătește cu apă călduță. Repetă tratamentul cel puțin o dată pe săptămână.

Ulei esențial de trandafiri, pentru ten uscat
Uleiul esențial de trandafir este perfect pentru tenul uscat. Pune într-un bol două linguri de ulei de migdale și două de ulei esențial de trandafiri. Masează pielea cu soluția uleioasă, prin mișcări circulare, blânde. Vei observa cum tegumentul va deveni mai catifelat, mai tânăr și mai frumos de la o aplicare la alta, datorită licopenului și vitaminei C.

Ulei esențial de iasomie, pentru vergeturi
Prepară un amestec din 50 ml de ulei de nucă de cocos și 5 picături de ulei esențial de iasomie. Masează zona afectată de vergeturi cu soluția uleioasă obținută, prin mișcări circulare, de jos în sus. Pentru a obține rezultatele dorite, aplică tratamentul regulat.

Ulei esențial de geranium, de tămâie și de patchouli, pentru îmbunătățirea elasticității pielii
3-4 picături de ulei esențial de tămâie, de geranium sau de patchouli contribuie la îmbunătățirea elasticității pielii și la stimularea celulară. Masează pielea cu unul dintre uleiurile enumerate mai sus, în fiecare seară. Aceste trei uleiuri esențiale strâng tegumentul și estompează liniile fine și ridurile prezente. Ele pot fi folosite în combinație cu ulei esențial de migdale sau cu ulei de avocado.

Sursa: www.clickpentrufemei.ro

Articole similare