GHID PRACTIC de culoare! Cum să porți VIȘINIUL?

visiniu3_8ba169a4be

Printre zidurile monocrome ale spațiului urban, totul se reduce la culoare! Dar evident, nu vorbim de culorile pastelate prin care primăvara încearcă să ne seducă și în acest an și nici de cele intense care vor energiza vara, ci de nuanțele pământului. Dintre acestea, vișiniul sau marsala (burgundy-ul de altădată) pare să dețină supremația în acest an, aducând un plus de eleganță și de lux discret garderobei tale.

Nuanța care evocă cireșele amare, mustul sau vinul se regăsește în numeroase piese vestimentare și accesorii cu aer britanic: de la rochiile office din crepe de mătase sau stofa, până la capa din lână de cașmir, pantalonii din jacard sau eșarfe, genți, pantofi și ochelari de soare. Dar să le analizăm pe rând și să vedem cum le putem integra în outfit-urile noastre, în funcție de momentul zilei sau de ocazie!

La birou, poartă o rochie din crepe, cu fronseuri și o lungime medie ce îți dă un aspect feminin, dar totodată professional, sau o rochie cu aspect structurat ce îți pune în valoare silueta. O fustă cu o croială cloș și grafisme în nuanțe de violet poate fi o opțiune interesantă și versatilă, dacă o porți cu o maletă neagră sau o bluză din mătase bej. Pantalonii din jacard cu imprimeu floral, din colecția unei renumite case britanice de modă, de exemplu, dau un aspect elegant și sofisticat în combinație cu o pereche de botine cu toc.

În week-end, o haină cu aspect de capă, cu motive geometrice ce amintesc de artele decorative, îți va da un aspect elegant, dar deopotrivă lejer. În zilele mai friguroase optează pentru o haină din jacard de mătase cu aspect floral.

Nu te dai în vânt după nuanța grena, dar vrei totuși să o înglobezi în garderoba ta?! Atunci optează pentru un cardigan grena sau pentru o simplă eșarfă din mătase sau un fular cadrilat. Accesoriile reprezintă întotdeauna variante interesante. Sandalele din catifea și satin sunt piese must-have pentru evenimentele festive, iar botinele din piele nubuk cu aspect granulat, într-o nuanță sofisticată de grena vor completa nenumărate ținute. Și gențile în nuanțe de grena sau cu detalii din piele vișinie pot da un aspect elegant oricărei ținute!

În plus, există câteva culori cu care marsala se potrivește de minune: clasicul bej, nuanțele de bleumarin, roșul puternic și galbenul muștar, în vogă și în acest sezon. De asemenea, vernilul, griul, lila-ul, nuanțele de ocru și de pămânat, dar și rozul prăfuit fac parte dintre culorile pe care trebuie să le înglobăm în garderoba noastră.

Sursa:www.libertatea.ro

Articole similare