Soluții pentru micșorarea porilor dilatați

79533-xl

Fiecare femeie visează la un ten curat, lipsit de imperfecțiuni. Porii dilatați reprezintă una dintre cele mai întâlnite problemele pielii, putând ruina chiar și cel mai frumos machiaj. Din fericire, există câteva metode la îndemână care te pot ajuta să îi micșorezi.

Alege demachiantul potrivit

Porii vor arăta mai mari mai ales dacă sunt încărcați, de aceea primul pas pe care trebuie să-l faci este să îi cureți. Folosește soluții pe bază de acid salicilic, deoarece acesta va îndepărta celulele moarte care se acumulează în pori. De asemenea, acidul salicilic va reduce uleiul pe care îl produce pielea în mod natural și care evidențiază mărimea porilor.

Exfoliază pielea

Exfolierea realizată periodic va face porii să pară mai mici. Există o mulțime de metode, printre cele mai recomandate fiind masarea tenului cu un prosop, pentru o exfoliere blândă, perierea tenului cu o perie specială, cu mișcări circulare și blânde, fără a-l agresa. Atenție însă să nu exagerezi, de aceea este recomandat să te limitezi la 2-3 exfolieri pe săptămână.

Folosește retinol

Retinolul este o formă a vitaminei A, care penetrează straturile pielii în profunzime. Se găsește în produsele destinate împotriva îmbătrânirii pielii și în cele care tratează acneea. Are efect de exfoliere a tenului, ajutându-l să-și recapete strălucirea și să micșoreze porii.

Nu agresa pielea

Chiar dacă arată inestetic când sunt astupați, acesta nu este un motiv pentru a-ți agresa tenul. Dimpotrivă, dacă vei încerca să îi cureți exercitând presiune cu ajutorul degetelor, pielea se va putea inflama, iar porii se pot lărgi pentru totodeauna.

Folosește o bază de machiaj

Cunoscută sub denumirea de primer, aceasta te va ajuta să camuflezi aspectul porilor măriți. Dacă nu vei folosi nicio bază de machiaj pe tenul curat, odată cu aplicarea machiajului, porii vor părea și mai mari, obținând efectul opus. Rolul bazei de machiaj este acela de a crea o barieră între machiaj și piele, făcând tenul să arate mai fin și lipsit de imperfecțiuni.

Fă-ți măști cu argilă

Măștile faciale cu argilă caolinică sunt ideale în cazul porilor mari și astupați. Pentru a obține rezultate, trebuie folosită o dată pe săptămână. La final, tenul trebuie hidratat foarte bine, deoarece pielea poate avea tendința de a se usca.

Sursa: www.clickpentrufemei.ro

Articole similare